Gevulde Paprika's

Gevulde Paprika's

Omschrijving

Een recept die gemakkelijk een paar dagen van te voren gemaakt kan worden! 

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de ui in blokjes
  2. Snij de knoflook en gedroogde tomaat zo fijn mogelijk
  3. Zet een pan een middelhoog vuur met wat olijfolie
  4. Voeg aan de pan de volgende ingrediënten toe, en fruit deze voor 5 minuten aan:
    • Ui
    • Knoflook
    • Chilipoeder
    • Zongedroogde tomaat
    • Gehakt
  5. Voeg na 5 minuten de linzen en kidneybonen toe, samen met 500 ml water en een bouillonblokje. Laat dit geheel 10 minuten doorkoken
  6. Snij ondertussen de bovenkant van de paprika af, en haal de binnenkant eruit
  7. Verwarm nu de oven voor op 180 graden
  8. Schep de vulling in de paprika's, en rasp hier wat kaas overheen
  9. Zet de paprika's (en eventueel ook de 'deksels') in de oven voor 20 minuten op 180 graden

Serveer eventueel met wat gebakken aardappels of rijst!