Pompoentjes gevuld met Linzenstoof & paddestoelen (vegan)

Pompoentjes gevuld met Linzenstoof & paddestoelen (vegan)

Omschrijving

Niets geeft meer het herfstgevoel dan pompoenen! En deze kleintjes (beperkt leverbaar) staan ook superleuk op je bord. Door ze te vullen met een stoofgerecht (zoals deze linzenstoof) maak je er een hartig herfstfeestje van. Maar je kan ze natuurlijk ook vullen met pompoenrisotto, stoofvlees, stamppot of allerlei andere lekkere dingen. Zo maak je er er je eigen gerechtje van! 

Mochten de groene pompoentjes niet meer leverbaar zijn (alleen in herfst), dan kun je deze vervangen door kleine oranje pompoentjes of een grote, die je later in stukken snijdt.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de kapjes van de pompoentjes en hol ze uit. Bestrijk met olie en bak 20 minuten voor in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
     
  3. Doe de rode linzen in een pan met 300 ml water en een snuf zout. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe samen met de stoofvleeskruiden en de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken.
     
  4. Snijd ondertussen de prei in ringen en maak de spruitjes schoon en halveer ze. Bak ze kort aan in een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg ze toe aan de linzen. Laat de laatste 10 minuten meestoven. Roer als laatste de room door de stoof heen, breng eventeel op smaak met peper en zout.
     
  5. Haal de pompoenen uit de oven en vul ze met de linzenstoof. Plaats terug in de oven en gaar nog 20 minuten. 
     
  6. Snijd de paddestoelen in plakjes en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddestoelen met de knoflook goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
     
  7. Haal de pompoenen uit de oven en zet ze op borden. Verdeel de paddestoelen over de gevulde pompoentjes en serveer de rest van de linzenstoof erbij. Lekker met kokosyoghurt.