Gevulde Snijbietrolletjes met Feta, Munt en Olijven

Gevulde Snijbietrolletjes met Feta, Munt en Olijven

Omschrijving

Dit zomerse bijgerecht voor vier personen is lekker met platbrood of rijst, of als gerechtje bij een BBQ. Snijbietbladeren laten zich heel goed gebruiken om te vullen: je gebruikt de fijngehakte, gebakken steeltjes van de snijbiet, samen met aubergine, als basis voor de vulling. De feta, munt en olijven zijn natuurlijk een makkelijke en smakelijke toevoeging aan élke zomerse picknick of gezinsmaaltijd. Veel plezier met maken!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes, snijd de steeltjes van de snijbiet fijn. Kneus het komijnzaad met de platte kant van een mes.
     
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan op het vuur en fruit hierin het komijnzaad met de chilivlokken kort aan. Voeg de knoflook en ui mee en fruit in drie minuten glazig. Voeg vervolgens de aubergine en snijbiet steeltjes toe en bak in 10 minuten op laag vuur zacht en bruin. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Leg de snijbiet bladeren voor je op een snijplank, schep er twee tot drie eetlepels van de aubergine vulling op en verdeel er wat olijven, feta en munt over. Rol de bladeren op tot mooie, groene rolletjes.