Omschrijving
Deze appeltaart is gebaseerd op de klassieker; een rijk gevulde oma’s appeltaart dus. Gemaakt van havermeel, zodat hij door kan gaan als gluten vrije variant. Veel rozijnen en de pecan- en walnoten, maken er samen met de havermoutvlokken een bijzonder gevuld en smakelijk geheel van.
Je kunt ook een deel, zeg maar 100 gram amandel- of kokosmeel toevoegen i.p.v. havermeel. Mocht je niet hangen aan het gluten vrije, dan kun je ‘m ook maken met ander meel natuurlijk. Half spelt, half havermeel is ook erg lekker weet ik uit ervaring.
Natuurlijk kun je de noten ook weg laten, maar het geeft 'm juist die lekkere, rijke smaak en ze zijn ook nog eens ontzettend gezond. Heb je een notenmix in huis, doe je die erdoor heen.
Voor wat betreft de appels; gebruik de boskoop als deze beschikbaar is. Anders Santana, ook erg geschikt! Elstar kan natuurlijk ook.
Let wel, het havermeel kan gluten bevatten, omdat het in een ruimte wordt verwerkt waar ook andere meelsoorten aanwezig zijn. De taart is daarmee niet geschikt voor mensen die 100% gluten intolerant zijn, helaas.
Daar gaan we!