Glutenvrije Griekse Naan Pizza

Glutenvrije Griekse Naan Pizza

Omschrijving

Pizza is voor mij een feestje om te maken en te eten. Sinds ik gluten- en gist vrij eet, was het wel een uitdaging geworden om een luchtige pizzabodem te maken. Gelukkig heb ik de oplossing gevonden via glutenvrije pannenkoekenmix. De ingrediënten zorgen ervoor dat het deeg elastisch blijft zonder gluten. Het zuur van de geitenyoghurt geeft een reactie waarbij lucht ontstaat. En samen geeft dat een luchtige pizzabodem! De koemelk vermijd ik vanwege bepaalde eiwitten die hierin zitten. Lactose kan ik wel verdragen, dus ik gebruik vaak geiten-, schapen- of vegankaas als vervanger.

De pizzabodem is universeel en kan op allerlei manieren belegd worden. Deze luchtige bodem is glutenvrij en gistvrij.

Recept: Karin Schuiteman 
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf (via Marie-Sophie Wigbers )

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
     
  2. Snij de rode kool in dunne reepjes en besprenkel met citroensap, zet aan de kant.
     
  3. Meng in een keukenmachine met een deeghaak het pannekoekenmeel samen met het zout en geitenyoghurt tot een deeg. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan wat extra meel toe. Als
    het te droog is, voeg dan wat extra geitenyoghurt toe.
     
  4. Verdeel het deeg in vieren, elk stukje is genoeg voor 1 pizza. Kneed de stukken deeg tot
    ronde bolletjes en rol deze vervolgens met een deegroller op een met bloem bestoven
    aanrecht uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Bak de pizza’s op een met bakpapier bekleedde
    bakplaat 5 minuten in de oven, keer vervolgens om zodat de onderkant boven ligt, bak nog 5
    minuten.
     
  5. Beleg de pizza met de geiten crème fraîche, groene paprikareepjes, feta en olijvenringen. Bak
    deze in ongeveer 10 minuten af.
     
  6. Beleg de pizza met de rode kool, walnoten en appelschijfjes zodra deze uit de oven komt.
    Serveer lauwwarm.