Omschrijving
Quiche, maar dan luchtiger en glutenvrij. Raapsteeltjes zijn de ultieme voorjaarsbeloning in dit gerecht, maar maak 'm net zo makkelijk met kraakverse spinazie.
Quiche, maar dan luchtiger en glutenvrij. Raapsteeltjes zijn de ultieme voorjaarsbeloning in dit gerecht, maar maak 'm net zo makkelijk met kraakverse spinazie.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes. Kook de aardappelschijfjes in ongeveer 7 minuten voor. Spoel de schijfjes koud af en laat uitlekken.
Vet een quichevorm in met een beetje (olijf-)olie.
Bedek de onder- en zijkant van de quichevorm met de aardappelschijfjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng dit samen met de ricotta, breng op smaak met zout.
Doe het mengsel in de quichevorm, maak er een egale laag van.
Splits de eieren, klop het eiwit in een keukenmachine luchtig op.
Was de raapstelen, snijd de onderkant eraf.
Pureer de eidooiers in een kom met een staafmixer. Voeg de italiaanse kruiden en een klein handje raapstelen toe aan de dooiers en pureer het tot ze helemaal fijn zijn, doe er pas meer raapstelen bij als de vorige helemaal gepureerd zijn.
Spatel het raapstelen mengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten. Spatel niet te hard en niet te lang, zodat het lekker luchtig blijft.
Verdeel het groene, schuimige mengsel over de ricotta. Dit mag best wel boven de quichevorm uitkomen.
Bak de quiche in de oven voor ongeveer 35 minuten.
Recept: Wauw factory
Foto: Mees