Knolselderij-Venkel Soep met verse Kurkuma

Knolselderij-Venkel Soep met verse Kurkuma

Omschrijving

Dit recept kleurt zo mooi goud!

Bereidingswijze

  1. Schil de kurkuma en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de kurkuma en ui aan.
     

  2. Snijd de venkelknol in repen en voeg toe aan de ui. Bak even mee. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes.
     

  3. Voeg toe aan de pan met 1 liter water. Breng op smaak met zout en peper en de bouillontablet.
     

  4. Kook de knolselderij in 15-20 minuten gaar.  
     

  5. Pureer de soep glad met de staafmixer, voeg de crème fraiche toe.
     

  6. Schep de soep in kommen en hak de hazelnoten grof. Strooi ze over de soep. Lekker met brood. 

Serveertip: heb je een knolselderij mét loof gescoord? Dat loof kun je ook gewoon gebruiken; snijd wat loof fijn en strooi subtiel over de soep.


Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory