Knolselderij-Venkel Soep met verse Kurkuma (vega)

Knolselderij-Venkel Soep met verse Kurkuma (vega)

Het recept

Oeps, ben je hier gekomen via onze Nieuwsbrief? Dan wil je vast de gevulde pompoentjes bekijken. Sorry, we hadden de verkeerde link gedeeld. Excuses!

Alsnog naar de met herfst gevulde Pompoentjes

Trouwens; deze soep is ook helemaal herfst proof hoor :-)

 

Dit recept kleurt net zo mooi goud geel als herfst zelf; hèt seizoen voor knolselderij en venkel.

Beide zijn ze nu prachtig van kwaliteit en de knolselder wordt nog met loof geleverd, als deze de opkomende vorst tenminste overleeft. Spannend sowieso voor veel gewassen die, ongeloofljk maar waar - het is bijna november -, nog steeds vers uit de volle grond worden geoogst. 

Nog even over de soep zelf; deze wordt afgemaakt met verse kurkuma, crème fraîche, verse bieslook en hazelnoten. We zouden bijna zeggen, Proost!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de kurkuma en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de kurkuma en ui aan.
     
  2. Snijd de venkelknol in repen en voeg toe aan de ui. Bak even mee. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes.
     
  3. Voeg toe aan de pan met 1 liter water. Breng op smaak met zout en peper en de bouillontablet.
     
  4. Kook de knolselderij in 15-20 minuten gaar.  
     
  5. Pureer de soep glad met de staafmixer, voeg de crème fraiche toe.
     
  6. Schep de soep in kommen en hak de bieslook en hazelnoten grof. Strooi ze over de soep. Lekker met brood.  

Ingrediënten

  • 2 cm Kurkuma 
  • 1 Witte ui 
  • 1 Venkelknol 
  • 1 Knolselderij 
  • 1 tablet Groentebouillon
  • 1 Witte ui 
  • 125 g Crème fraiche 
  • ½ bakje Bieslook 
  • 50 g hazelnoten
  • Olijfolie, peper, zout