Witlof gevuld met roomkaas
- Snijd de witlofblaadjes van de stronkjes. Schep roomkaas in een van de blaadjes en druk er steeds een ander op.
- Bak de blaadjes superkort op het gourmetstel. Ze zijn rauw ook heel goed te eten.
Pompoenburgers met kerriemayo
- Snijd de pompoen in kleine blokjes. Kook in 10 minuten gaar.
- Snipper de ui en de knoflook. Doe de pompoen in de foodprocessor met de ui, knoflook, shoarmakruiden en bloem. Vorm er met natte handen 12 kleine balletjes van.
- Meng voor de kerriemayo de mayonaise met de kerrie en kurkuma. Wil je dit helemaal vegan maken? Gebruik dan vegan mayonaise.
- Bak de burgertjes aan beide kanten mooi bruin en gaar op het gourmetstel. Serveer met de kerriemayonaise als dip. Lekker op een stukje brood.
Shii takes met peterselieolie
- Doe de peterselie met olijfolie, knoflook en citroensap in een maatbeker. Pureer met de staamixer tot een hele dunne pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra olie toe als het te dik is.
- Bak de shii takes op het gourmetstel en lepel de peterselieolie erover na het bakken.