Grande Finale Verwarmende Tomatensaus (vegan)

Grande Finale Verwarmende Tomatensaus (vegan)

Omschrijving

Alsjeblieft, een grande finale tomatenaus die pittig kruidig smaakt en daardoor lekker verwamend is. Waarom grande finala? Omdat het uniek is om in november (2018) nog steeds tomaten te kunnen oogsten, al zijn dit dan wel de allerlaatsten uit de kassen van Bio Verbeek uit Velden. De tomaten hebben enorm welgevaren bij de warme en zonovergoten zomer die zelfs doorzette tot in de late herfst. Hierdoor zijn ze nog steeds rijp te plukken en vol van smaak.

Om deze rijke en lange oogst van afgelopen jaar te vieren trakteer ik je graag op deze 'Grande Finale Tomatensaus', die natuurlijk net zo goed als soep te eten is als je wat extra water toevoegt.

Omdat het buiten amper meer boven nul uit komt is dit uiteraard een ultieme, verwarmde herfstvariant. Hierbij worden o.a. verse Kurkuma, Gember, extra kerrie en Mexicaanse kruiden allerminst lullig gebruikt. 

Heerlijk als saus over de rijst met verse groentes zoals broccoli of spruitjes met een gehakltprutje, vleesstoof of, voor de vega- en veganliefhebbers, met falafelballetjes van Florentin.

Wedden dat jij het hier warm van gaat krijgen?!

Recept en foto: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de tomaten in kwarten en de uien in ringen. 
     
  3. Hak de knoflook, gember en kurkuma in kleine stukjes. 
     
  4. Doe alle ingrediënten, behalve de bouillon, in een ovenschaal of bakplaat en hussel goed door elkaar. Schuif voor 45 - 60 minuten in de oven. 
     
  5. Doe het ovenmengsel in een pan, voeg de tomatensaus en het bouillonblokje toe en maak er met de staafmixer een mooi rul mengsel van; niet tè glad dus. Breng eventueel op smaak met vers gemalen peper.
     
  6. Heerlijk als saus over de rijst met verse groentes zoals broccoli of spruitjes met een gehakltprutje, vleesstoof of, voor de vega- en veganliefhebbers, met falafelballetjes van Florentin. Smakelijk!