Omschrijving
Alsjeblieft, een grande finale tomatenaus die pittig kruidig smaakt en daardoor lekker verwamend is. Waarom grande finala? Omdat het uniek is om in november (2018) nog steeds tomaten te kunnen oogsten, al zijn dit dan wel de allerlaatsten uit de kassen van Bio Verbeek uit Velden. De tomaten hebben enorm welgevaren bij de warme en zonovergoten zomer die zelfs doorzette tot in de late herfst. Hierdoor zijn ze nog steeds rijp te plukken en vol van smaak.
Om deze rijke en lange oogst van afgelopen jaar te vieren trakteer ik je graag op deze 'Grande Finale Tomatensaus', die natuurlijk net zo goed als soep te eten is als je wat extra water toevoegt.
Omdat het buiten amper meer boven nul uit komt is dit uiteraard een ultieme, verwarmde herfstvariant. Hierbij worden o.a. verse Kurkuma, Gember, extra kerrie en Mexicaanse kruiden allerminst lullig gebruikt.
Heerlijk als saus over de rijst met verse groentes zoals broccoli of spruitjes met een gehakltprutje, vleesstoof of, voor de vega- en veganliefhebbers, met falafelballetjes van Florentin.
Wedden dat jij het hier warm van gaat krijgen?!
Recept en foto: Lambertus