Yoghurtbakjes van Granola met vers fruit (vegan)

Yoghurtbakjes van Granola met vers fruit (vegan)

Omschrijving

Normaal doe je de ganola in je yoghurt, maar in dit recept doen we het even andersom; de yoghurt in de granola, en dat ziet er superleuk uit. Je kan de bakjes van tevoren maken en het fruit ook alvast snijden, maar doe alles wel pas vlak voor het serveren bij elkaar, dan krijg je het mooiste resultaat. Ik gebruikte kiwi, grapefruit, granaatappel en blauwe bes, maar je kan iedere fruitsoort gebruiken die je wil; pak wat in het seizoen is, zo wordt het extra lekker.

Vegan of niet. Dit recept is heel makkelijk vegan te eten door yoghurt op basis van kokos erbij te eten. Maakt je dit niet uit, dan kies je voor de overheerlijke kokosyoghurt van koemelk.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Smelt de suiker in een steelpannetje met de agave. Verwarm tot het begint te bruisen.
     
  2. Hak ondertussen de notenmix fijn. Meng met de rozijnen en de haver. 
     
  3. Verwarm de mix op laag vuur in een koekenpan, dit zorgt ervoor dat de suiker niet gelijk stolt bij het mengen. 
     
  4. Meng de warme noten door de suiker. Kwast vier schaaltjes in met een beetje olijfolie. Schep het mengsel erin en druk aan (voorzichtig! Het is heet! Ik gebruikte hiervoor een lepel en een kleiner bakje)
     
  5. Laat de bakjes helemaal hard worden.
     
  6. Haal de bakjes voorzichtig uit de vorm en zet ze op bordjes. Maak het fruit schoon en snijd in kleine stukjes. Schep in ieder bakje wat yoghurt en verdeel het fruit erover, kies fruit dat in het seizoen is, dat maakt het extra lekker. Maak af met een takje munt en serveer direct, anders gaan ze uitlopen.