Grapefruit IJsthee Siroop - On the rocks graag!

Grapefruit IJsthee Siroop - On the rocks graag!

Omschrijving

Deze siroop is een leuke home-made adition aan je paasbuffet. De frisse, bittere smaak van grapefruit combineert goed met de witte thee en de agave maakt het net wat zoeter. Serveer met veel ijsblokjes en munt en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Pers het sap van de grapefruits uit, meng met de agave en het water. Doe in een pannetje en hang de zakjes witte thee erin. Breng aan de kook en laat vijf minuten zachtjes doorkoken met de zakjes. Verwijder de zakjes en laat de siroop vervolgens tot 1/3e inkoken.
     
  2. Zeef de siroop en doe deze in een gesterilseerde fles. Bewaar in de koelkast.
     
  3. Doe voor het serveren ijsblokjes en munt in een glas, doe er 1/3e siroop bij en 2/3e water. Maak af met een partje grapefruit.