Grhaybeh Koekjes (vegan)

Grhaybeh Koekjes (vegan)

Omschrijving

Een vriendin van mij - ze komt oorspronkelijk uit Hong Kong - demonstreert altijd voor het toelaten van immigranten en vluchtelingen. Ze doet dit steevast steevast met hetzelfde spandoek, daarop staat: 'No Immigration, No Good Food!' Daar heeft ze wel een beetje gelijk in, want de Nederlandse keuken is nou eenmaal niet zo heel inspirerend. Wij danken heel veel lekkere gerechten aan invloeden vanuit het buitenland.
Daarom ook dit van oorsprong Syrische recept. Maak het eens voor een goede buur, of verre vriend! :-)

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Mix de poedersuiker in een kom met de soja cuisine. Voeg de bloem beetje bij beetje toe en kneed goed door. Voeg ook het anijszaad en de gemberpoeder toe. Maak een schijf van het deeg en wikkel het in plastic folie. Laat een uur rusten in de koelkast.
     
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden onder en bovenwarmte. Neem het deeg uit de koelkast en laat 15 minuten op temperatuur komen. Rol bolletjes van het deeg en druk ze plat. Druk in ieder schijfje een amandel.
     
  3. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en gaar ze 10 tot 15 minuten in de oven. Ze blijven heel licht van kleur.
     
  4. Laat de koekjes afkoelen en serveer ze bij de thee. In een luchtdichte bewaardoos zijn ze nog ca een week houdbaar.