Griekse Koolpakketjes uit de oven (vega)

Griekse Koolpakketjes uit de oven (vega)

Omschrijving

Een Grieks gerecht met een Hofweb twist. De Chinese koolbladeren zijn mooi lang en lekker soepel, perfect dus voor een gerecht met kool-rolletjes. Door de rijst te koken in de tomatenblokjes wordt deze smeuïg en hartig. Heb je iets minder de tijd? Snijd de Chinese kool dan in reepjes en roerbak mee met de spinazie en serveer het mengsel in een kom met de feta erover.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat 200 ml van het water weg en voeg 1 blik tomatenblokjes toe.
     
  2. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in blokjes. Snijd de spinazie kleiner. 
     
  3. Verhit olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook met de komijnpoeder op middelhoog vuur aan. Voeg de paprika en spinazie toe en bak 3 minuten mee. Haal de blaadjes van de oregano en voeg toe aan het mengsel. Houd een deel apart voor de garnering. 
     
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  5. Meng de gebakken groenten met de in tomatensaus gekookte rijst, de linzen en de olijventappenade. Breng op smaak met peper en zout.
     
  6. Haal de bladeren van de Chinese kool en was ze. Verwijder eventueel de harde kern in het onderste deel van het blad. Schep de vulling in de bladeren en rol ze op. Leg in een ovenschaal.
     
  7. Verkruimel de feta over de bladeren en besprenkel met wat olijfolie. Bak de ovenschaal nog 20 minuten in de oven. Maak af met grofgehakte peterselie.