Griesmeelpudding met rode bessensaus en/of Haagse bluf

Griesmeelpudding met rode bessensaus en/of Haagse bluf

Omschrijving

Griesmeelpudding aten we vroeger veel, zeker eens per week. Liefst warm, nog vloeibaar en dan met rode bessensap, maar ook vaak met Haagse bluf als saus. Een gruwel vond ik dat laatste, maar nu toch zelf ook maar eens gemaakt… ik moet zeggen, smaakte erg goed! Je kunt griesmeelpudding ook in een toetjesvorm maken, ziet er prachtig uit, zeker als je daarna de saus erover heen doet. Je kunt het ook in kleinere schaaltjes verdelen, zodat de pudding gelijk per portie verdeelt is. De Haagse bluf serveer je erbij of bovenop. Alleen ter vervanging van de rode bessensaus of gewoon beide serveren!        

Bereidingswijze

Bereiden Griesmeelpudding

  • Breng de melk aan de kook en voeg er al roerend het mengsel van suiker en tarwegries aan toe. Paar minuutjes zachtjes door laten koken en van ’t vuur halen.
  • Doe de pudding nu in de vorm waarin je hem wilt hebben. Warm eten kan natuurlijk ook, erg lekker!

Bereiden Bessensap

  • Breng het water aan de kook en meng er goed roerend het aardappelzetmeel doorheen. Voeg nu de diksap toe en laat afkoelen.

Bereiden Haagse Bluf 

  • Eiwitten in een vetvrije smalle kom omhoog kloppen.
  • Voeg hierna de aangelengde diksap toe, waarna je nog even door klopt. Klaar is je Bluf!