Groene Gazpacho met Witte bonen

Groene Gazpacho met Witte bonen

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Maak de groentebouillon en laat iets afkoelen.

  2. Snijd ¼ van de komkommer in dunne plakjes, bestrooi met wat zout en laat staan. Hak de rest van de komkommer in stukken, hak de knoflook grof en rasp de schil van de limoen, pers het sap uit.

  3. Doe de komkommer, limoen sap-, en rasp, knoflook, het vocht van de limabonen en ⅓ van de bonen in een maatbeker met de bouillon en pureer tot een gladde soep. Voeg 2 handen waterkers toe en breng op smaak met zout en peper, pureer tot alle waterkers fijn is. Laat de soep afkoelen in de koelkast.

  4. Spoel de rest van de limabonen schoon. Verhit 2 el vierge olijfolie in een koekenpan en voeg de arrabiata kruiden toe, fruit kort mee en doe dan de limabonen erbij. Bak 3 minuten mee.

  5. Verdeel de soep over vier diepe borden. Verdeel de plakjes komkommer, limabonen en de rest van de waterkers erover. Serveer koud.