Fris groene Pasta

Fris groene Pasta

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook in een paar minuten gaar.

  2. Was de spinazie en snijd deze in grove stukken.

  3. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar wat van het pasta water.

  4. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe aan de gefruite ui en knoflook en roer goed door zodat alle spinazie slinkt. Voeg vervolgens de tuinerwtjes en basilicum toe en dek de pan enkele minuten af met een deksel zodat alles goed verwarmt.

  5. Haal de pan van het vuur en voeg 3 el olijfolie en het citroensap toe. Pureer de groenten met behulp van een staafmixer tot een egale groene massa. Voeg als de saus te dik is een beetje pasta water toe. Proef de saus en maak op smaak met peper en zout.

  6. Meng de pasta door de saus en warm het geheel nog goed door op laag vuur.

  7. Serveer met de geraspte harde kaas.

Recept en foto: Kruimel.