Groene Salade met Gegrilde Entrecote

Groene Salade met Gegrilde Entrecote

Omschrijving

Deze frisse salade zit vol met allerlei groene groenten. Een knapperige, frisse tegenhanger voor de hartige entrecote. Vind je entrecote te duur? Vervang deze dan bijvoorbeeld door kipfilet of spekjes. Wil je een vegan versie maken? Dan is krokant gebakken tofu een goeie vervanger. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Blancheer hierin de sugarsnaps in 3 minuten gaar.
     
  2. Dep de entrecote droog en wrijf in met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de entrecote hierin op hoog vuur twee á drie minuten per kant. Laat de steak vijf minuten rusten in aluminiumfolie.
     
  3. Snijd ondertussen het suikerbrood, Chinese kool, paprika en bosui in reepjes.
     
  4. Hak de knoflook, gember en groene peper heel erg fijn en meng met de tamari, agave en olijfolie tot een dressing.
     
  5. Verdeel de groenten op een schaal, snijd de entrecote in reepjes en leg op de sla. Schenk als laatste de dressing erover.
     
  6. Ook lekker met brood en kruidenkaas.