Super Groene Sla Taco’s met Bloemkool Pickle

Super Groene Sla Taco’s met Bloemkool Pickle

Omschrijving

Bereidingswijze

Maak eerst de bloemkool pickle

  1. ]Snijd de bloemkool in kleine roosjes en overgiet met ruim kokend water. Laat 5 minuten staan.

  2. Meng rode wijnazijn met de agave, een snuf zout en 100 ml kokend water.

  3. Giet de bloemkool af en schep in een schaal of pot. Schenk het azijnmengsel erop en druk de bloemkool goed aan, zodat deze onder staat. zet er eventueel iets zwaars op en laat zo twee uur staan, of beter; een hele nacht. 

Nu de sla taco's maken

  1. Snijd de courgette, ui en paprika’s in blokjes.

  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de groenten op middelhoog vuur in 5 minuten zacht.

  3. Giet de bonenmix af.

  4. Draai het vuur laag, voeg de bonenmix, salsa en Mexicaanse kruiden toe en schep om. Laat op laag vuur nog 5 minuten pruttelen. 

  5. Haal de bladeren van de sla los en spoel ze schoon. Snijd de tomaatjes in stukken en hak de koriander. 

  6. Schep de Mexicaanse groentevulling in de slabladeren en verdeel de bloemkool pickles, tomaatjes en koriander erover.

  7. Serveer met partjes limoen.