Pasen '25: Fris lentebrood met Spinazie en Paprika

Pasen '25: Fris lentebrood met Spinazie en Paprika

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ⁰C. En bekleed een ovenschaal met bakpapier. 

  2. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de rode ui en voeg vervolgens de paprikablokjes toe. Bak tot ze iets zacht zijn. Voeg dan de spinazie toe en bak dit kort tot het geslonken is. 

  4. Maak op smaak met peper en zout. Laat het geheel wat afkoelen en roer dan de bloem erdoor. 

  5. Breek de eieren in een grote kom en klop ze met de crème fraîche tot een egaal mengsel. Maak op smaak met peper en zout. Verkruimel de feta bij het ei-mengsel en voeg de fenegriek toe. Voeg als laatste de groenten toe en meng alles door elkaar.

  6. Giet het mengsel in de ovenschaal en verdeel de sesamzaadjes over de bovenkant.

  7. Bak het groentebrood ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is.