Nacho's met Guacamole

Nacho's met Guacamole

Omschrijving

Guacamole is iets wat naar mijn mening, ónmisbaar is op feestjes of een gezellig avondje op de bank. Het ongemak van stukjes afgebroken tortillachips vissen uit de bak met guacamole, geeft altijd een grappig beeld waar iedereen zich ooit wel is in heeft bevonden. Het enige nadeel is, dat je beide (in een relatie, of potentieel...), het moet eten, gezien de combinatie van de hoeveelheid kruiden…

 

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Open een ijskoud biertje, en houdt deze ten alle tijden in de buurt, mocht je dorst krijgen..
  3. Snipper de rode ui fijn (zo fijn als je je guacamole wilt!)
  4. Mocht je in bezit zijn van een microplane, haal dan het teentje knoflook, en de rode peper hier overheen.
    • Zo niet; snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk.
    • Je kunt de guacamole dus ook zo pittig maken als je zelf wilt, door de rode peper weg te laten, of meer toe te voegen!
      (een beetje man, gebruikt uiteraard een hele rode peper ;-) 
  5. Snijd het hele bakje roma tomaten in blokjes (wederom zo fijn als je zelf wilt)
  6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep met een lepel het ‘’vlees’’ er uit.
  7. Prak de avocado’s in een grote kom fijn (of grof)
  8. Meng alle ingrediënten door elkaar, en knijp de limoenen hier boven uit
  9. Breng op smaak met peper en zout
  10. Vul een ovenbestendige schaal met de tortilla chips, laagje voor laagje, met elke keer wat kaas ertussen (als een lasagne).
  11. Zet de ovenschaal met de tortilla chips en kaas 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden tot de kaas gesmolten is.
  12. Serveer met je zelfgemaakte guacamole

Tip voor de Avocado's:

  • Druk de avocado helften over een (thee)glas, zo kun je in 1 keer het ''vlees'' eruit halen.