Meng het gehakt (of half gehakt en een goed uitgelekte blik linzen) met het het fijngesnipperde uitje, 2 tenen geperste knoflook, een eitje, een verkruimelde beschuit, 1,5 eetl Lambertus' kruidenmix, scheutje ketjap en een snufje zout.
Vorm er gelijkmatige gehakt of gehakt-linzen ballen of hamburgers van.
Snijd een paar uien in grove ringen.
Verhit in een koekenpan de boter met de olie op een middelhoog vuur. Wacht tot de bubbels weg zijn, dan is de pan pas goed heet.
Leg voorzichtig de burgers of ballen in de pan en draai ze pas als de onderzijde dichtgeschroeid is. Als alle kanten dichtgeschroeid zijn, kan de ui toegevoegd worden. Haal de burgers, gehaktballen uit de pan als ze gaar zijn en laat de uien nog even verder bakken. Het is niet erg als het een klein beetje aanbakt.
Voeg, als de uien zacht zijn, een scheut(je) water toe en roer goed in de pan zodat alle aanbaksels oplossen in de jus. Leg de burgers of gehaktballen nog even terug in de pan zodat ze heet geserveerd kunnen worden.