Hangop met Boerenjongens

Hangop met Boerenjongens

Omschrijving

Door yoghurt een nacht op te hangen loopt bijna al het vocht eruit en krijg je een hele lekkere, romige substantie. Het wordt zelfs wat minder zuur. Maak het af met allerlei lekkers om er een feestelijk dessert van te maken. De hangop is bijvoorbeel ook lekker met gesmolten chocolade erover, of met stoofpeertjes erbij. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de rozijnen in een schaaltje met de witte wijn. Dek af met plasticfolie en laat een nacht staan buiten de koelkast.
     
  2. Spoel een theedoek goed uit. Leg hem in een kom en doe de yoghurt erin. Voeg de speculaaskruiden toe met 4 el honing en roer goed door. Bind de theedoek dicht en hang deze boven de kom in de koelkast, zodat het vocht eruit kan lopen. Laat een nacht hangen in de koelkast.
     
  3. Doe vlak voor het serveren de noten in een pannetje met de rietsuiker. Houd het in de gaten, laat karamelliseren en zet het vuur uit als de suiker donkerder wordt.
     
  4. Schep de hangop in 4 glaasjes. Verdeel de notenmix en de boerenjongens (zonder of met vocht, wat je zelf wil) erover. Maak af met verkruimelde speculooskoekjes.