Happy Fried Chicken & Coleslaw

Happy Fried Chicken & Coleslaw

Omschrijving

Heerlijk deze klassieke fried chicken met een krokante korst van buiten en malse kip van binnen. Helaas wordt dit gerecht meestal in de frituur bereid, waardoor het heel vet wordt. In dit recept serveer ik de kip met een salade en een yoghurtsaus, waardoor het allemaal ineens heel erg geschikt wordt voor een doordeweekse dag: Happy fried chicken day!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in reepjes en leg ze in de karnemelk. (doe dit bijvoorbeeld al 's ochtends). Laat minimaal een kwartiertje staan, maar liever de hele dag.
     
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  3. Maak een mensel van de bloem, paneermeel en kipkruiden. Breng op smaak met zout en meng goed door elkaar.
     
  4. Haal de kip reepje voor reepje uit de karnemelk en haal door de bloem. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kipreepjes in 20-25 minuten goudbruin, krokant en gaar.
     
  5. Snijd voor de koolsla de witte kool en rode ui in superdunne reepjes. Hak de peterselie grof. Meng met de yoghurt en rozijnen en breng op smaak met peper en zout.
     
  6. Hak voor de yoghurtsaus de knoflook en bosui fijn. Roer deze door de yoghurt met de lepel mayonaise. Breng op smaak met peper.
     
  7. Serveer de kipreepjes met de koolsla en saus. Ook lekker met (groente)frietjes erbij.