Happy India Bowl (vegan)

Happy India Bowl (vegan)

Omschrijving

Een gezonde bowl vol met lekkere groenten, die puur natuur tot hun recht komen. Door de rijst te garen in kokosmelk krijgt deze een romige textuur en extra smaak. De masala kikkererwten geven een kruidige kick aan dit gerecht. Uiteraard kan je varieren in groenten, of eventueel wat kip of vis toevoegen. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olie en de garam masala.
     
  3. Pel en snijd de uien in halve ringen, snijd de paprika in reepjes en de broccoli in roosjes. Verdeel ze over de ovenschaal met de kikkererwten, besprenkel met wat olie, zout en peper en rooster in 20-25 minuten gaar in de oven.
     
  4. Doe ondertussen de rijst met 400 ml kokosmelk, 200 ml water en een snuf zout in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat koken tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Laat nog 10 minuten stomen met de deksel op de pan.
     
  5. Verdeel de groenten en de rijst over vier kommen. Besprenkel met wat limoensap. Lekker met yoghurt op basis van Kokos.