Hartige Banketletter (Vegan)

Hartige Banketletter (Vegan)

Omschrijving

Wat doe je met de wortel die het paard van Sinterklaas zogenaamd heeft opgegeten? Je verstopt hem in deze hartige banketletter. Het kruidige falafelmengsel heeft de perfecte textuur voor in de banketstaaf en doet stiekem een beetje denken aan een saucijzenbroodje. Weer eens wat anders dan al die zoetigheid.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Rasp de waspenen en hak de peterselie grof.
     
  3. Doe de wortel met de peterselie, bloem en uitgelekte kikkererwten in de keukenmachine. Draai kort tot een grof mengsel en voeg de kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper en een flinke scheut olijfolie. Draai tot een egaal, stevig mengsel. Is het te nat, voeg dan wat extra bloem toe.
     
  4. Rol het bladerdeeg van de rol en leg op een bakpapier. Snijd zo'n 5 cm van beide lange kanten, zodat het een lange, smalle strook wordt. Gebruik de rest van het deeg voor versiering of om iets anders mee te maken (met wat olie en knoflook worden het heerlijke knoflookbroodjes).
     
  5. Leg het kikkererwtenmengsel in het midden van de strook deeg en zorg ervoor dat overal ongeveer evenveel ligt. Vouw de korte uiteinden naar binnen en rol het bladerdeeg over het kikkererwtenmengsel heen. Leg met de naad naar onderen op een bakplaat en vouw er voorzichtig een letter S van. Bestrijk met een beetje olie.
     
  6. Bak de letter 25 minuten in de hete oven. Bestrooi uit de oven met extra peterselie.
     
  7. Lekker met een (vegan) yoghurtdipje.