Hartige Plaattaart met Ham, Sinaasappel en Blauwe Kaas

Hartige Plaattaart met Ham, Sinaasappel en Blauwe Kaas

Omschrijving

Deze plaattaart heb je sneller af dan je oven is voorverwarmd, en is een prima snelle snack voor op een gezellige, drukke Kerstborrel of Oud & Nieuw avond.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Spreid het bladerdeeg uit op een bakplaat (laat het bakpapier eronder zitten) en vouw de randjes dubbel.
     
  2. Besmeer het deeg met de crème fraiche. Snijd de kaas in stukjes en snijd de sinaasappel in partjes. Verdeel met de rauwe ham, hazelnoten en salie over het bladerdeeg. Breng op smaak met peper en zout.
     
  3. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 20-25 minuten krokant en gaar.
     
  4. Serveer warm.