Hartige Snijbiettaart à la Ottolenghi

Hartige Snijbiettaart à la Ottolenghi

Omschrijving

Snijbiet. Een prachtige bladgroente, die je vergelijkbaar met Spinazie kunt gebruiken in de keuken. Absoluut het lekkerst, kraakvers van de teler. Deze bladgroente is niet makkelijk te bewaren, en daarom vaak 'te lastig' voor supermarkt of groothandel. Onze Regenboogsnijbiet komt momenteel van de Warmonderhof. Zeg nou zelf... Pláátje, toch?

Bereidingswijze

  1. Maak een mooi basis-taartdeeg: meng 200 gram bloem met 100 gram boter, 1 ei en enkele eetlepels koud water. Vorm een soepele bal van het deeg en leg deze afgedekt in de koelkast, een half uurtje rusten. Of, skip deze stap, en neem vers bladerdeeg, ook een goede optie :-)
     

  2. Bereid ondertussen de vulling voor: was en spoel de snijbiet. Je snijdt de steeltjes wat kleiner en bakt deze eerst met een teentje knoflook en een gesnipperde ui. Na een paar minuten voeg je het snijbietblad toe, dat heeft wat korter de tijd nodig om te garen dan de steeltjes.
     

  3. Kruid dit snijbietmengsel in de pan met 1 el fijngesneden salie en/of peterselie, en wat peper en zout.
     

  4. Neem een beboterde taartvorm, en schik het uitgerolde deeg er in.
     

  5. Verdeel het snijbietblad gelijkmatig over je taartbodem.
     

  6. Overgiet het geheel met 3 losgeklopte eieren, 100 gram kaas (ricotta, Pecorino of geitenkaas/feta) en peper en zout.
     

  7.  Zo'n 30 minuten in de oven, op 175 tot 200 graden, tot de taart mooi goudbruin wordt.

Recept: Yotam Ottolenghi

Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees