Hartige Snijbiettaart à la Ottolenghi

Hartige Snijbiettaart à la Ottolenghi

Omschrijving

Snijbiet. Een prachtige bladgroente, die je vergelijkbaar met Spinazie kunt gebruiken in de keuken. Absoluut het lekkerst, kraakvers van de teler. Deze bladgroente is niet makkelijk te bewaren, en daarom vaak 'te lastig' voor supermarkt of groothandel.

Bereidingswijze

  1. Maak een mooi basis-taartdeeg: meng 200 gram bloem met 100 gram boter, 1 ei en enkele eetlepels koud water. Vorm een soepele bal van het deeg en leg deze afgedekt in de koelkast, een half uurtje rusten.

  2. Bereid ondertussen de vulling voor: was de snijbiet. Je snijdt de steeltjes wat kleiner en bakt deze eerst met 2 teentjes knoflook en een gesnipperde ui. Na een paar minuten voeg je het snijbietblad toe, dat heeft wat korter de tijd nodig om te garen dan de steeltjes.

  3. Kruid het snijbietmengsel in de pan met 1 el fijngesneden platte peterselie, wat peper en zout.

  4. Neem een beboterde taartvorm, en schik het uitgerolde deeg er in.

  5. Verdeel het snijbietblad gelijkmatig over je taartbodem.

  6. Overgiet het geheel met een mengsel van 3 losgeklopte eieren, 100 gram kaas ricotta en peper en zout.

  7. Zet zo'n 30 minuten in de oven, op 175 tot 200 graden, tot de taart mooi goudbruin wordt.

Recept: Yotam Ottolenghi

Koken en foto: Kruimel.