Hartige taart met geroosterde Bietjes

Hartige taart met geroosterde Bietjes

Omschrijving

Je eigen deeg maken is helemaal niet moeilijk. Met dit recept voor roomkaasdeeg heb je een mooie brosse bodem voor je quiche. Door de kruidenroomkaas is je bodem gelijk op smaak.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in blokjes. Doe de boter en de bloem in de keukenmachine en mix kort tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
     
  2. Voeg de roomkaas, water, azijn en bakpoeder toe en mix zo kort mogelijk tot er een samenhangend deeg ontstaat, het hoeft niet helemaal gemengd te zijn. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
     
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bietjes en snijd ze in parten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de bieten in de oven in 25 minuten gaar.
     
  4. Rol ondertussen het deeg uit tot 3 mm dik op een met bloem bestoven aanrecht en bekleed er een ingevette quichevorm mee. Druk goed aan en snijd af langs de randjes.
     
  5. Prik met een vork gaatjes in de onderkant van het deeg. Leg er een stuk bakpapier in en vul met een blinde vulling, (ik gebruik hiervoor gedroogde bonen, die kan je steeds weer opnieuw gebruiken hiervoor) bak de bodem 15 minuten voor in de oven bij de bieten.
     
  6. Roer de eieren los met de creme fraiche. Verkruimel de feta en roer deze erdoor. 
     
  7. Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling.
     
  8. Verdeel de bieten over de bodem en giet het eimengsel erover. Verdeel de hazenoten erover en bak de hartige taart nog 20 minuten in de hete oven tot het ei gestold is.
     
  9. Snijd de bosui in ringetjes. Serveer de hartige taart met de frisse bosui erover.