Hartige taart met Paddenstoelen en Camembert

Hartige taart met Paddenstoelen en Camembert

Omschrijving

Deze quiche is bijna en beetje decadent; gekarameliseerde sjalot, rozemarijn, wijn, camembert en. als ze er zijn, verse vijgen; het perfecte Franse borrelplankje verwerkt in een hartige taart.

Eten doe je deze taart met een heerlijke, Franse Merlot. Waarvan je ook een scheutje door de taart doet.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Scheur de paddenstoelen wat kleiner en snijd de sjalotten in parten. 
     
  3. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en sjalotten met de rozemarijn op hoog vuur kort aan. Zet het vuur laag en voeg de honing toe, laat zachtjes een paar minuten karameliseren.
     
  4. Rol het bladerdeeg uit in een bakplaat met opstaande rand. Verdeel de groenten erover.
     
  5. Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en de rode wijn. Breng op smaak met peper en zout.
     
  6. Verdeel het mengsel over de groenten in de quiche. Snijd de camembert in plakken en leg deze erop. Bak de quiche in 20-30 minuten goudbruin en gaar, tot het ei helemaal gestold is.
     
  7. Snijd ten slotte de vijgen in parten en verdeel deze erover. Als ze er zijn natuurlijk. Zal meestal zo in september - oktober zijn.