Hartverwarmende Soep met Biet, Knolselderij en Gember (vegan)

Hartverwarmende Soep met Biet, Knolselderij en Gember (vegan)

Omschrijving

Marie Sophie: "Ik wilde voor Valentijn heel graag gerechten bedenken met de kleur roze erin, en zo ontstond het idee voor deze soep. Deze soep lijkt door de lichtroze kleur meer op een smoothiebow, maar toch is de soep lekker hartig en voedzaam voor op een winterse dag."

Mooie Valentijnsdag allemaal!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de biet en knolselderij en snijd in stukken.
     
  2. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de biet en wortel daarin aan. Schil de gember en snijd met de knoflook fijn. Voeg ze met de steranijs toe aan de biet en knolselderij en bak twee minuten mee, breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij en kook de soep in 20 minuten gaar. 
     
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijne en rasp de chioggiabiet (of gele biet) grof.  
     
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer. Schep de soep in kommen en maak af met de peterselie en de chioggia.