Havermout Carrot Cake ontbijt

Havermout Carrot Cake ontbijt

Omschrijving

Ykje heeft mij geïnspireerd tot dit recept. Klik hier als je meer over Ykje wilt weten of een workshop bij haar wilt volgen.
 

Bezoek Ykje's website
 

Het recept:

Heerlijk, snel en voedzaam ontbijt waar jong en oud een groot deel van de dag op vooruit kunnen. 

Tip: Je kunt alle ingrediënten ook al 's avonds voor het naar bed gaan klaar zetten. Zo weken de wortel en havermout alvast en hoef je het alleen nog maar te verwarmen de volgende ochtend. Bovendien is het dan ook beter verteerbaar. 

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst-kokos of rijstdrank in een pan met dikke bodem en voeg bijna alle geraspte wortel en gehakte noten. Van beide houd je een beetje over voor garnering.
     
  2. Voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe en breng langzaam, al roerend aan de kook. Proeven, voeg nog wat ingrediënten naar smaak toe. Tijdje zachtjes en al roerend door laten koken zodat de havermout en de wortelrasp zacht wordt. 
     
  3. Hak en rasp ondertussen de over gebleven noten en wortel nog wat fijner, verdeel de pap over 4 schaaltjes en garneer met de nootjes en wortelrasp. 

Tip: Je kunt alle ingrediënten ook al 's avonds voor het naar bed gaan klaar zetten. Zo weken de wortel en havermout alvast en hoef je het alleen nog maar te verwarmen de volgende ochtend. Bovendien is het dan ook beter verteerbaar.