Hazelnoot-Chocolade Pasta

Hazelnoot-Chocolade Pasta

Omschrijving

Afgelopen zomer hebben we ons in Portugal laten inspireren bij een Nederlands gezin dat zo dicht mogelijk bij de natuur probeert te leven. In het bos, dicht bij de oorsprong het leven volgen en laten ontstaan. Buiten de tijd, in het nu. Indrukwekkend, geïnspireerd en vol energie, om er onze eigen persoonlijke draai aan te geven, thuis terug. Ykje en Durk en hun 3 kids scharrelen, creatief als ze zijn, als volleerde zelf doeners door de vele uitdagingen van hun ‘nieuwe leven’ heen. Met een auto vol biologische Hofweb droogwaren arriveerden we aldaar. Zelf eten maken van ‘hele’ producten is namelijk een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Als warm welkom werd er dan ook een werkelijk verrukkelijke chocolade pasta gemaakt. Gewoon met hand en vijzel. Alle kinderen vol enthousiasme en verbazing mee doen en natuurlijk gelijk op eten. Ontzettend lekkere volle smaak en nog voedzaam ook; stoer potje chocopasta dus!    

Bereidingswijze

  1. Hazelnoten in de vijzel en goed fijn stampen. Halverwege zonnebloempitten en kokosrasp bij voegen. Alles tot een mooie homogene massa stampen en in aan andere roer kommetje doen.
  2. Kokosolie, honing en rauwe cacao toevoegen en goed door prakken/roeren. Eventueel klein beetje water toevoegen voor de gewenste consistentie. Je kunt ook wat hazelnotenolie toevoegen voor de smeuïgheid.
  3. Je kunt de massa ook met een keukenmachine en/of blender voorzichtig fijn malen. Maak zo dik/grof als je zelf wilt. Beetje grof maakt 'm stoer en lekker crunchy!