Heldere Lente Groente Soep met Kruidenolie (vegan)

Heldere Lente Groente Soep met Kruidenolie (vegan)

Omschrijving

Sinds ik koolhydraatarm eet, passeren er veel soepen de revue bij ons op kantoor. Hoe makkelijker hoe beter.

Ik houd van verschillende smaken en structuren, en dat komt in deze soep zeker terug. Veel frisse smaken komen samen met de warme bouillon en de pittige rucola.

Deze soep is ook heel lekker met geblancheerde knolvenkel en/of raapstelen.

Serveer met een lekker stuk (geroosterd) brood.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Breng 1,5 l water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
     
  2. Snijd de bleekselderij in reepjes en rasp de knoflook. Voeg samen met het anijszaad toe en laat zachtjes doorkoken, ongeveer 10 min. Blancheer de laatste 5 minuten de boerenkoolspruitjes mee in de bouillon.
     
  3. Pureer voor de kruidenolie de olie, dille, peterselie, teen knoflook en het sap van een halve citroen.
     
  4. Leg de boerenkoolspruitjes (of palmkool of raapstelen), winterporstelein en rucola in een bord, giet er bouillon overheen en drizzle er kruidenolie overheen.
     
  5. Serveer met een schijfje citroen en een lekker stukje (geroosterd) brood.