Hele bloemkool met spek en slagroom

Hele bloemkool met spek en slagroom

Omschrijving

Dit is een variant op een gerecht dat we vaak bij de River Café maakten. Daar stoofden we een romanesco bloemkool (een groene bloemkool die wat weg heeft van broccoli) in tomatensaus met ansjovis gaar.

Bereidingswijze

  • Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in een ruime pan waar straks ook de bloemkool in past. Fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op een matig vuur.
  • Schenk de room bij de ui en knoflook in de pan en leg er de bloemkool in. Strooi wat zout en peper over de bloemkool en leg de plakjes spek er mooi bovenop.
  • Stoof de bloemkool afhankelijk van de grootte in 20-30 minuten zachtjes afgedekt gaar (een kleine bloemkool is ongeveer in 20 minuten gaar; een flinke bloemkool mag rustig 30 minuten of langer garen)