Hele Citroen Kip met Sticky Skin

Hele Citroen Kip met Sticky Skin

Omschrijving

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Haal de kip een uur van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
     
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  3. Snijd de citroenen in plakjes en pel de knoflook. Vul de kip met twee citroenen en de tenen knoflook. Steek er ook een paar takken tijm bij. Wrijf de kip in met de roomboter, bestrooi met peper en zout en lepel de honing erover. Wrijf deze ook goed uit over de kip.
     
  4. Was de krieltjes en halveer ze. Verdeel over een grote ovenschaal met de rest van de citroen, extra tijm en een scheut olie. Breng op smaak met zout en leg de kip erop. Gaar de kip ongeveer 1,5 uur in de oven, check of de kip gaar is door hem in te prikken met een thermometer. Als de kip minimaal 75 graden is, is deze gaar.
     
  5. Halveer de witlof en kook in 10 minuten in een laagje water met zout gaar. Leg ze in een ovenschaal met een plak rauwe ham om elke halve witlof en rasp de kaas erboven. Gaar ze 20 minuten mee in de oven.
     
  6. Lekker met mayonaise.