Hennies Snijbietstoof met Kikkererwten en Griekse Yoghurt

Hennies Snijbietstoof met Kikkererwten en Griekse Yoghurt

Omschrijving

Hofweb klant Hennie verraste ons met haar Regenboogsnijbiet met Kikkererwten en Griekse Yoghurt, een recept uit de koker van Yotam Ottolenghi. "Dit gerecht is ook prima in te vriezen. Handig als je alleen woont, zoals ik," aldus Hennie. Ze is blij met Hofweb in Corona-tijden. "Naar de supermarkt gaan is een hele onderneming en ik ben blij dat ik daar niet vaak naartoe hoef. Ik werk thuis, daardoor heb ik wel meer tijd om lekker te koken met het seizoen, dat geeft me ontspanning. Bij Hofweb probeer ik zoveel mogelijk lokale producten op mijn boodschappenlijstje te zetten, waardoor ik speciaal kan genieten van wat de natuur te bieden heeft."

Hennie geeft nog een tip: "De yoghurt die ik gebruik is jullie superlekkere Griekse yoghurt van de Drentse Aa, een extra dot smokkelde ik erin voor de foto!"

Bedankt Hennie voor je mooie recept en tips: en geniet van je Hofweb-tegoed! Stuur jij ook een winnend weekrecept in? Lees hier meer.

Bereidingswijze

  1. Doe een flinke hoeveelheid olijfolie in een braadpan en bak/rooster de wortelen hierin, met wat zout en peper.
     
  2. Als de wortelen knapperig en bruin worden, de ui erbij, met de karwij en de komijn erbij, af en toe roeren.
     
  3. Na 5 minuten de snijbietsteeltjes erbij en laten stoven, indien nodig even omroeren. Na weer 5 minuten de snijbietbladeren en de kikkererwten erbij, en weer 5 minuten laten stoven, eventueel een beetje water toevoegen, om aanbranden te voorkomen.
     
  4. Als de snijbiet zacht is en al het vocht verdampt, van het vuur halen, proeven, eventueel zout en peper toevoegen en het citroensap erbij doen.
     
  5. Iets afgekoeld opdienen met de yoghurt en de citroen(partjes) erbij, lekkere olijfolie erover druppelen.