Herfstcake met Amandelmeel, Appel en Hazelnoten

Herfstcake met Amandelmeel, Appel en Hazelnoten

Omschrijving

Herfstvakantie, prachtig kleurende bomen en vallende bladeren… het is herfst! Lekker binnen bij de (hout)kachel na een wandeling door de mooie natuur. Koffie, thee, chocolademelk… deze herfstcake past erbij! Geweldig rijk gevuld met mooie pure ingrediënten en weinig zoet. Aan de slag dan maar?

Bereidingswijze

  • Week de rozijnen in lauw warm water. Maak de hazelnoten (of gemengde noten) fijn in de vijzel. Schil de appels, ontdoe van klokhuis en snijd in kleine stukjes van ca. 1 cm.
  • Doe het Amandelmeel en de bloem in een beslagkom en doe er voor 300 g bakpoeder bij. Voeg ook één theelepeltje Vanillepoeder, 1 theelepeltje kaneel en een snuf zout toe. Goed mengen!
  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet het cakeblik in met roomboter.
  • Nu 3 hele eieren, 100 ml Agavediksap (of 2 eetlepels Honing) , 125 á 150 ml olijfolie en het sap van 1 uitgeknepen citroen toevoegen. Goed luchtig mengen!
  • Giet de Rozijnen af en voeg ze samen met de appelstukjes en de rozijnen toe aan het beslag.
  • Goed mengen en in het ingevette cakeblik scheppen. ca 1 uur in de oven op 160 graden. Smakelijk!