Herfstcrostini's met zachte hummus en Pompoen (vegan)

Herfstcrostini's met zachte hummus en Pompoen (vegan)

Omschrijving

Deze crostini's zijn de perfecte vegan lunch op een herfstige dag. Hartige, geroorsterde pompoen, zachte hummus en frisse, zoete druiven op een krokant broodje. Het soort comfortfood dat je nodig hebt na een middag wandelen in het bos. Variatietip: je zou de pompoen ook kunnen vervangen door pastinaak of biet. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de pompoen over de lengte door en verwijden het steeltje en de zaden. Snijd de pompoen in smalle parten. Meng met de masala en 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Spreid de pompoen uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 minuten gaar. 
     
  3. Besmeer de sneetjes brood met wat olijfolie en rooster in 10-15 minuten krokant in de oven bij de pompoen. 
     
  4. Laat het blik kikkererwten uitlekken en doe in de keukenmachine met het sap van de citroen, grof gehakte knoflook, de peterselie, de balsamicoazijn en de tahin. Schenk er 50 ml olijfolie bij en breng op smaak met zout en peper. Maal tot een gladde humus.
     
  5. Besmeer de warme toast met de hummus en verdeel de partjes pompoen erover. Snijd de druiven (kan uiteraard ook zonder, mochten ze niet meer beschikbaar zijn) in kwarten en leg ze erop. Maak af met wat gehakte peterselie.