Herfstige Paddenstoelensoep (vega(n)

Herfstige Paddenstoelensoep (vega(n)

Omschrijving

Deze soep is een kom hartig comfortfood die je zowel vegan als vegetarisch kunt bereiden. Door sojaroom te gebruiken is deze soep vegan maar toch hartig door de smaak van de paddenstoelen. De soep is ook heerlijk met geroosterde pijnboompitjes als garnering. Wil je liever een vega soep? Vervang dan de sojaroom door gewone slagroom en voeg ook wat geraspte parmezaan toe. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Snijd de paddenstoelen in vieren. Snijd de ui in parten en de prei in ringen. Hak de knoflook grof en ris de blaadjes van de takjes tijm.

Verhit olie in een soeppan of stoofpan en bak hierin de champignons in 3 delen goudbruin (niet te veel tegelijk, anders bruinen ze niet). Neem uit de pan en houd 1/3e apart voor de garnering.

Fruit in dezelfde pan de ui, prei, knoflook en tijm 3 minuten aan. Doe 2/3e van de champignons erbij en blus af met de wijn. Voeg het water toe met de groentenbouillon en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg de soja of slagroom room toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Schep in kommen en decoreer met de overige paddestoelen en eventueel geraspte Parmazaan. 

Lekker met geroosterd brood om te dippen.