Herfstige Paddenstoelensoep met Tijm en Parmazaan

Herfstige Paddenstoelensoep met Tijm en Parmazaan

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snijd de paddenstoelen in vieren. Snijd de uien in parten en de prei in ringen. Hak de knoflook grof.

  2. Verhit olie in een soep- of stoofpan en bak hierin de champignons in 3 delen goudbruin (niet te veel tegelijk, anders bruinen ze niet). Neem uit de pan en houd 1/3e apart voor de garnering.

  3. Fruit in dezelfde pan de ui, prei, knoflook en tijm 3 minuten aan. Doe 2/3e van de champignons erbij en blus af met de wijn. Voeg het water toe met de groentenbouillon en breng aan de kook.

  4. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg de slagroom room toe en pureer de soep met een staafmixer glad. Schep in kommen en decoreer met de overige paddestoelen en geraspte Parmazaan. 

Lekker met geroosterd brood om te dippen.