Herfstige Traybake met Zachte Rijpe Geitenkaas

Herfstige Traybake met Zachte Rijpe Geitenkaas

Omschrijving

Al het goede van het najaar zit in deze traybake: zoete aardappel, wortel, uien, pompoen... Dus sit back and relax, terwijl deze kleurrijke ovengroenten je huis en gemoed verwarmen. Zachte rijpe geitenkaas van de rol en rozemarijn voor de finishing touch.

Tip: Zorg ervoor dat je de groenten in gelijke stukken snijdt voor een optimale garing. Om de palmkool (of boerenkool) lekker crispy te maken, voeg je 'm pas de laatste 10 minuten toe aan de rest.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers

Fotografie: Mees van den Ekart - samen werken zij bij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de wortel en zoete aardappel in stukken, snijd de rode ui en de tomaten in parten. Halveer de butternutpompoen, verwijder de pitten en snijd in plakken. Snijd de palmkool in reepjes. Hak de knoflook fijn. Meng met twee eetlepels olijfolie. Meng alle groenten behalve de palmkool (of boerenkool) met de knoflook-olie en verspreid ze over een bakplaat. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel over de groenten. Bestrooi met de rozemarijn en rooster de traybake in 40 minuten gaar in de oven. Meng de palmkool met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Verdeel voor de laatste 10 minuten de palmkool erover en gaar kort mee. Serveer de traybake warm.