Herten Stoof met Verse Tagliatelle

Herten Stoof met Verse Tagliatelle

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de hertenpoulet een dag van te voren in de koelkast. Snijd in gelijke stukjes en meng met de bloem, zodat alle poulet ermee bedekt is.

  2. Bak in 2 verhitte eetlepels olijfolie het vlees in enkele porties in de braadpan op hoog vuur rondom bruin aan. Schep het vlees uit de pan en zet apart.

  3. Fruit de ui en peterseliesteeltjes in 1 een scheutje olijfolie ca. 5 minuutjes op laag vuur. Roerbak vervolgens op hoger vuur de kastanjechampignons 5 minuten. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Schep de knoflook en jeneverbessen erdoor en bak 1 nog een minuutje mee.

  4. Schep de tomatenpuree erdoor, voeg de hertenpoulet toe en giet de tomaten en rode wijn erbij. Voeg zoveel water toe dat het vlees precies onder staat. Breng aan de kook, doe het deksel er schuin op en laat 2 uur op middel tot laag vuur stoven, of tot het vlees mals is en makkelijk uit elkaar valt.

  5. Check de saus regelmatig. Kookt het droog, voeg dan een scheutje water toe.Te dun, laat het deksel dan de laatste 30 minuten eraf.

  6. Serveer het gerecht met de bladpeterselie erover en de zure room erbij. Serveer met de pasta.

Receptcredits: Miljuschka