Plet de knoflook en snijd de ui in parten.
Verhit de roomboter in een braadpan. Dep de hertenpoulet droog en bestrooi rondom met zout. Braad goudbruin in de roomboter. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 minuten mee.
Kneus de jeneverbessen en doe met de kruidenboter kruiden, bouillon, wijnazijn, ahornsiroop en mosterd bij het vlees in de pan. Breng op laag vuur tegen de kook en laat 2 uur stoven met het deksel op de pan.
Schrob de winterpeen, pastinaak en aardappelen, schil de schorseneer en snijd alles in gelijke, grove stukken.
Voeg na 2 uur de groenten en aardappelen toe en kook nog 35-30 minuten mee, tot ze gaar zijn.
Maak indien nodig de saus wat dikker door de maïzena te mengen met een scheutje koud water en deze toe te voegen aan de stoof, laat een paar minuten mee koken.
Koken & Foto: Kruimel.