Hesters Boer'nkoolsalade met Kikkererwt en Koriander

Hesters Boer'nkoolsalade met Kikkererwt en Koriander

Omschrijving

Hester Gietelink uit Hilversum verraste ons met haar creatieve 'Boer'nkool'-recept. De terechte winnaar van deze week. Deze vegetarische boerenkoolsalade op basis van couscous, is op smaak gebracht met wortel-'julienne' uit de oven, koriander en kikkererwten. Bedankt Hester - en geniet van je winkeltegoed :-)

Wil jij ook je favoriete recept insturen? Elke week kiezen we een thema-groente (of fruit) en mag iedereen zijn beste creatie insturen. De winnaar van de week wordt beloond met 25,- euro winkeltegoed. Lees hier meer. En houd de nieuwsbrief in de gaten...

Bereidingswijze

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp of snijd de wortels in heel fijne reepjes (julienne) Meng deze wortel met de koriander, 1 el olijfolie en rooster op de ovenbakplaat in 15 minuten goudbruin.
  • Verhit intussen nog 2 el olijfolie in de pan en voeg de couscous toe. Bak al roerend tot de couscous goudbruin van kleur is. Voeg de bouillon en rozijnen toe en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  • Meng de couscous met de reepjes wortel, kikkererwten, de sinaasappelrasp en -sap, de azijn en de zonnebloempitten. Schep de fijngesneden boerenkool erdoor en bestrooi met munt en koriander.

Tip: Wat Féta en/of een handje amandelen geven een mooie finishing touch - als je de Féta weglaat, is dit recept ook geschikt voor veganisten.