Hete bliksem met saffraan

Hete bliksem met saffraan

Omschrijving

Deze stamppot is door de appel en venkel prima geschikt voor de (na)zomer. Hij is licht en fris en ook nog eens helemaal vegan. Serveer er falafelballetjes of vegan worstjes bij om het helemaal af te maken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Week de saffraan in de witte wijn.
     
  2. Schil de aardappelen en snijd ze eventueel tot gelijke grootte. Doe ze in een pan met een bodempje water en breng aan de kook.
     
  3. Schil ondertussen de appeltjes en snijd in blokjes. Voeg de appels na 10 minuten toe en kook mee. Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg deze na nog 10 minuten toe. Kook nog zo'n 5 minuten mee. Giet het geheel af.
     
  4. Voeg de sojamelk en de helft van de witte wijn toe. Stamp tot een mooie, grove stamppot en breng op smaak met zout en peper.