Omschrijving
Een klassieke 'Hollandse Pot' doet het altijd goed... in de categorie comfortfood scoort deze warme, smaakvolle puree 10 punten! Deze makkelijke bloemkool-knoflook puree maak je lekker op smaak met een dot crème fraîche en een eetlepel roomboter. Niks mis mee op z'n tijd! :-)
Tip: mocht je dit gerecht vegetarisch willen maken, kies dan voor een smakelijke vleesvervanger zoals deze worstjes of dit speciale vegan knakworstje.
Koken en recept: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart
Bereidingswijze
- Was de nieuwe aardappelen en boen ze goed schoon. Halveer ze over de lengte en kook ze 10 minuten voor. Giet af en laat goed uitdampen.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak de knoflook fijn. Breng samen in een pan met een laagje water en een snuf zout aan de kook. Kook de bloemkool helemaal zacht, zo’n 15 minuten. Giet af en laat even uitstomen. Voeg een eetlepel roomboter en crème fraîche toe met voldoende zout en peper en stamp tot een mooie, zachte puree.
- Verhit tijdens het koken van de bloemkool een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin al omscheppend de krieltjes goudbruin en gaar. Bestrooi met zout.
- Bak in een andere koekenpan de saucijzen (of vegaworstjes) met de takjes rozemarijn in de rest van de roomboter goudbruin.
Serveer de bloemkoolpuree met een saucijs en de aardappeltjes.