Hollandse Springrolls (vega(n))

Hollandse Springrolls (vega(n))

Omschrijving

Eigenlijk zijn deze spingrolls van rijstvellen een aziatisch gerecht, maar als je ze maakt met oude kaas (wil je ze vegan? Laat deze dan gerust weg!), veel groenten van eigen bodem en een zoet-pittige mosterdsaus kan je er ook prima een Hollandse draai aan geven.

Tip: vervang de kaas ook eens door roomkaas en/of gerookte zalm. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Zet een pan water met een snuf zout op het vuur en breng aan de kook.
   
 2. Haal ondertussen de sperziebonen af. Blancheer ze in vijf minuten gaar in het kokende water en spoel ze koud.
   
 3. Snijd ondertussen de radijs in plakjes, de rode ui in reepjes en de bospeen en bietjes in dunne reepjes, oftewel julienne.
   
 4. Snijd de sla ook in dunne reepjes en schaaf de kaas in plakjes.
   
 5. Week steeds een rijstvel kort in een bak met water. Leg hem op een vochtige theedoek of vochtig keukenpapier. Leg de groenten en kaas op het midden in een rechthoekige vorm. Laat aan de zijkanten 5 cm ruimte over en aan de onder en bovenkant ongeveer 10. Rol het rijstvel dicht door eerst de zijkanten naar binnen te vouwen en dan de onderkant naar boven. Druk de groenten aan en rol op als een loempia. Leg ze op een schaal. Herhaal tot alle vellen op zijn.
   
 6. Maak ten slotte de dressing door de mosterd, witte wijnazijn en agave samen los te kloppen met wat zout en peper. Schenk de olijfolie erbij en klop tot een dressing.
   
 7. Maak eventueel af met wat grofgehakte peterselie.