Hollandse traybake, met worstjes of vega

Hollandse traybake, met worstjes of vega

Omschrijving

Spruitjes zien we meestal in een stamppot of gekookt, maar ze lenen zich ook ideaal voor het roosteren in de oven. De buitenste blaadjes worden lekker krokant; zo krijgen ze een lekker gebakken smaakje. Samen met zoete wortel en scherpe mosterd vormen ze de basis voor deze supermakkelijke traybake. In 15 minuten heb je alles in de oven, en daarna even de tijd voor jezelf, terwijl het alsmaar lekkerder gaat ruiken in huis. Ik heb dit recept met saucijzen gemaakt, maar je eet 'm net zo lekker vega, zonder de worstjes dus.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  2. Snijd de rode ui in partjes. Was de krieltjes en halveer de grote exemplaren. Schil de regenboogwortelen en snijd ze in dikke plakken. Maak ook de spruitjes schoon.
     
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten en aardappeltjes erover.
     
  4. Roer de honing, mosterd en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de dressing over de groenten en hussel om.
     
  5. Leg de varkenssaucijzen op de groenten. Rooster de tray in 40 minuten in de oven, de groenten moeten zacht zijn en de aardappeltjes en worst krokant.
     
  6. Serveer de tray met appelmoes en extra mosterd.