Home made bietenchips met Griekse yoghurt hazelnotendip

Home made bietenchips met Griekse yoghurt hazelnotendip

Omschrijving

Gezonde zelfgemaakte chips, snel én makkelijk!

Bereidingswijze

  1. Boen de bieten goed schoon met sponsje en water en ontdoe ze van kop en staart. Schillen is niet nodig.
  2. Nadat je ze goed droog hebt gemaakt schaaf je ze met de kaasschaaf of mandoline in mooie dunne plakjes. Hoe dunner hoe beter, maar een wat dikker schijfje worden ze ook zeker crispy, maar zal wat langer in de over moeten. (Wortel en pastinaak kun je bijvoorbeeld ook in lengte richting schaven; mooie lange chippies krijg je dan).
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg deze strak vol met de schijfjes biet. Smeer ze nu met een keuken kwastje ligt in met olijfolie. Let op, niet te dik, want dan raakt de groente doordrongen van de olie en zal ie vettig en slap blijven.
  5. Vervolgens bestrooi je de schijfjes heel lichtjes met zout. Draai de bietjes om en herhaal je het nog een keer aan de andere zijde. Op deze manier kun je 2 a drie bakplaten (als je die hebt) in een keer vol leggen.
  6. Bak ze in ca. 30 a 45 minuten krokant. Proef af en toe even of je tevreden bent.

Serveertip: Serveer met de Griekse yoghurt hazelnoten dressing en strooi ook nog wat geroosterde stukjes hazelnoot over de bietjes heen. 

Griekse yoghurt-hazelnoten dressing:

  1. Doe de tijm, de peterselie en de geroosterde hazelnoten in de vijzel en stamp mooi fijn. Voeg nu de olijfolie, peper en zout en het sap van de citroen toe en stamp verder tot een mooie smeuïge ‘drizzle’.
  2. Doe 4 eetlepels Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de drizzle toe. Proeven en mogelijk nog wat peper en zout toevoegen.
  3. Klaar is je dressing.