Home made Ketchup

Home made Ketchup

Omschrijving

Net alle ingrediënten in de pan gedaan en op ’t vuur gezet; niets leuker dan ‘terwijl het pruttelt en geurt’ het recept te tikken. Deze week laatste keer soep en trostomaten van de Gebroeders Verbeek van dit jaar; een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld nog een lekker voorraadje ketchup te maken. Deze variant van Jonathan Karpathios uit zijn fantastische kookboek ‘Echt Eten’ lijkt me heerlijk en heb ik dus uitgeprobeerd. Daar gaat ie!

Bereidingswijze

  1. Doe de stukjes tomaat, ui en paprika in een ruime pan
     
  2. Pers de knoflook erbij en voeg de jeneverbes, anijs, kaneel, gember en honing toe. Indien je gedroogde kruiden gebruikt, dan nu toevoegen. Verse pas tegen het einde van de bereiding.
     
  3. Giet een klein bodempje water in de pan en laat het mengsel een uur pruttelen.
     
  4. Giet het door een grove zeef en vang de vloeistof op.
     
  5. Zet de gezeefde vloeistof weer in een pan terug op het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
     
  6. Kook de glazen potten met deksel in (soda)water goed uit, zodat ze goed schoon zijn. Zet ze op de kop op een schone theedoek.
     
  7. Haal de ketchup van het vuur en doe ze heet in glazen potten met een deksel erop. De deksel zal vacuüm trekken.

Deze heerlijke home made ketchup is nu een jaar lang houdbaar.