Home made Spinazie Burgers met Aardappelwedges en groene Salade

Home made Spinazie Burgers met Aardappelwedges en groene Salade

Omschrijving

Burgers zijn heerlijk bij gebakken aardappeltjes. Dit volledig plantaardige gerecht zit bomvol groene groentes en een veelzijdigheid aan super gezonde groene kruiden. Een ware gezondheidsexplosie dus en dat terwijl het super vertrouwd AGV overkomt, waarbij de V in dit geval voor vegan staat. Lekker smikkelen voor alle generaties!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ⁰C voor de aardappelwedges.

  2. Giet de kikkererwten af, bewaar het vocht apart.

  3. Snipper de gele ui en 3 tenen knoflook fijn en fruit deze in een klein beetje olie aan. Hak de (goed gewassen) spinazie grof en voeg deze bij de ui en knoflook. Bak het geheel tot het vocht verdampt is.

  4. Doe het spinaziemengsel in een blender (of een hoge maatbeker en gebruik een staafmixer), voeg de kikkererwten, tahin, 1 theel Provencaalse kruiden, 1 theel oregano , 1/2 theel zout, paneermeel en 1,5 eetl aquafaba toe en blend het geheel tot een egale massa. Als het nog te droog aanvoelt, kan er nog een klein beetje aquafaba toegevoegd worden tot de gewenste consistentie bereikt is.

  5. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm ze in burgers. Laat ze op een bakpapier in de koelkast nog ca. 1 uur opstijven.

  6. Maak tijdens het wachten op de burgers de aardappelwedges. Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in de lengte in parten. Doe de wedges in een grote kom en voeg 2 eetl olijfolie, 1 theel tijm en 1 theel rozemarijn en peper en zout naar smaak toe en hussel alles goed door elkaar zodat alle partjes bedekt zijn met olie en kruiden. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

  7. Begin nu voor de salade. Snijd de rode uitjes in parten en bak deze in een klein beetje olie rondom aan. Voeg dan het sinaasappelsap en de ahornsiroop toe, bak op laag tot middelhoog vuur tot de ui glazig is geworden. Serveer ze met de winterpostelein en raapstelen.

  8. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant mooi gaar.

  9. Serveer de burgers met de salade en de gebakken aardappelwedges.